DVD ‘Echoes 75 jaar Brunssum War Cemetery’ te koop

Print
DVD ‘Echoes 75 jaar Brunssum War Cemetery’ te koop

Afbeelding: Rob Oostwegel

Brunssum -

De gemeente Brunssum heeft een dvd ‘Echoes, 75 jaar Brunssum War Cemetery 1944-2019’ uitgebracht. Op deze dvd is een weergave te zien van de viering 75 jaar bevrijding toen soldaten op het ereveld het ereburgerschap van de gemeente Brunssum ontvingen.

Naar aanleiding van de toekenning van het ereburgerschap liet de gemeente Brunssum een film maken: ‘Echoes, 75 jaar Brunssum War Cemetery 1944-2019’. ‘Echoes’ vertelt het bijzondere verhaal van een bijzondere plek. In de film komen nabestaanden aan het woord, maar ook inwoners van Brunssum die vertellen over hun speciale band met het ereveld. De achttien minuten durende film is te bekijken in zowel het Nederlands als het Engels.

De Brunssum War Cemetery is een Brits ereveld. Hier liggen 328 soldaten begraven die in 1944-1945 in de omgeving van Brunssum zijn gesneuveld tijdens de bevrijding van Limburg. Alle graven op het ereveld zijn geadopteerd, de meeste door inwoners van Brunssum. De Brunssum War Cemetery neemt dan ook een bijzondere plek in binnen de Brunssumse gemeenschap.

‘Echoes, 75 jaar Brunssum War Cemetery 1944-2019’ is te koop in Brunssum bij Plan Uw Kantoor aan de Kerkstraat 326 of Military Meeting Point Brunssum aan Zonnestraat 8a.