Zwitserse verdediger Roy Gelmi (24) naar VVV

Roy Gelmi naar VVV. © VVV

VVV heeft zich versterkt met de Zwitserse verdediger Roy Gelmi. De 1,88 meter

lange verdediger, die ook over de Nederlandse nationaliteit beschikt, komt over van het Zwitserse FC Thun. De Venlonaren huren hem tot aan het einde van het seizoen.

onze verslaggever

De 24-jarige Gelmi is een centrale verdediger. Hij doorliep diverse jeugdelftallen van de Zwitserse topclub St. Gallen en maakte daar enkele seizoenen deel uit van de selectie. Vanaf het seizoen 2015-2016 was hij vaste basisspeler. Hij verliet de club voorafgaand aan het seizoen 2017-2018 voor FC Thun. Dit seizoen kon de verdediger daar rekenen op een basisplek in de hoofdmacht. Hij speelde tot op heden 15 wedstrijden en kwam aan het begin van dit seizoen ook met FC Thun uit in de UEFA Europa League.

Gelmi: ,,Ik ben blij dat ik bij VVV-Venlo de kans krijg om te laten zien wat ik kan op het hoogste niveau in Nederland. Aan mij om die kans te grijpen en samen met het team te zorgen dat we ons dit jaar handhaven in de eredivisie.”

Stan Valckx, technisch manager van VVV over Gelmi: ,,Na het vertrek van Damian van Bruggen en Samuel Scheimann zaten we natuurlijk niet echt breed meer in de verdedigers. Met Roy hebben we een prima nieuwe optie in de laatste linie. Hij is lang, sterk met het hoofd, maar desondanks ook snel en wendbaar. Roy kan nog heel belangrijk voor ons gaan worden in de beslissende fase van de competitie.”

Luister hier naar de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger: