Man richt nepwapen op automobilist tijdens ruzie in verkeer

© ANP

Een man uit Eindhoven werd vrijdag zo boos bij een conflict in het verkeer dat hij een wapen richtte op een andere bestuurder. Later bleek dit een nepwapen. De man is aangehouden.

Redactie

Het conflict vond al rijdend plaats op de Eisenhowerlaan. Het liep zo hoog op dat de verdachte zijn raampje opendraaide, een opmerking maakt en vervolgens een vuurwapen richtte op de bestuurder en passagier.

Geschrokken

Hier schrokken de inzittenden zo van dat ze direct de eerste beste parkeerplaats opzochten en de politie belden. De politie reageerde hier meteen op door met veel eenheden de omgeving af te gaan en uit te kijken naar de auto waarin de verdachte reed.

Na onderzoek vonden ze het adres van de verdachte en gingen ze die kant op. Even later zagen agenten de auto rijden en zetten ze met hun vuurwapen de zogenoemde ‘uitlaatproceure’ in om de verdachte uit zijn auto te krijgen.

Nepwapen

Bij een doorzoeking van de woning van de verdachte vond de politie het nepwapen dat niet te onderscheiden was van een echte. De man is aangehouden en het nepwapen is in beslag genomen.

© Politie Eindhoven