Twee doden door schietpartij na rouwdienst in Florida

Print
Twee doden door schietpartij na rouwdienst in Florida

Het schietincident vond plaats bij de Victory City Church in Riviera Beach in Florida. Afbeelding: AP

In Florida zijn zaterdagmiddag twee mensen, een 47-jarige vrouw en een 15-jarige jongen, doodgeschoten na een rouwdienst in een kerk in de plaats Riviera Beach.

Ze overleden buiten het kerkgebouw, meldt de plaatselijke politie. Een andere persoon raakte gewond en is in een ziekenhuis werd opgenomen, maar verkeert niet in levensgevaar.

Ruzie

Volgens de gemeente is er geen sprake van een terroristisch motief, maar kenden de schutter en slachtoffers elkaar. Gedacht wordt dat er ruzie is uitgebroken onder de aanwezigen van de uitvaart. De geestelijke die de dienst leidde had al van tevoren de politie gewaarschuwd omdat hij wist dat er ruzie was binnen de kring rond de overledene.

De plechtigheid had plaats in de Victory City Church. Lokale media meldden dat er dertien schoten zijn afgevuurd. De identiteit van de schutter is niet bekendgemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen