Djokovic pakt achtste titel op Australian Open

Print
Djokovic pakt achtste titel op Australian Open

Afbeelding: AFP

Novak Djokovic heeft voor de achtste keer de Australian Open op zijn naam geschreven. De Serviër was in de finale de Oostenrijker Dominic Thiem in vijf sets de baas.

Het werd na vier uur tennis 6-4 4-6 2-6 6-3 6-4 voor Djokovic, die nu Rafael Nadal weer aflost als nummer 1 van de wereld. De 32-jarige Djokovic, die zich tussen de derde en vierde set liet behandelen buiten de baan, heeft nog nooit een eindstrijd verloren in Melbourne. Vorig jaar liet hij Nadal in de finale kansloos.

Djokovic bracht zijn totaal aantal grandslamtitels op zeventien. Dat zijn er drie minder dan Roger Federer en twee minder dan Rafael Nadal. Voor Thiem (26) was het al de derde finale op een grandslamtoernooi die hij verloor. In 2018 en 2019 moest hij op Roland Garros zijn meerdere erkennen in Nadal.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →