Djokovic pakt achtste titel op Australian Open

Print
Djokovic pakt achtste titel op Australian Open

Afbeelding: AFP

Novak Djokovic heeft voor de achtste keer de Australian Open op zijn naam geschreven. De Serviër was in de finale de Oostenrijker Dominic Thiem in vijf sets de baas.

Het werd na vier uur tennis 6-4 4-6 2-6 6-3 6-4 voor Djokovic, die nu Rafael Nadal weer aflost als nummer 1 van de wereld. De 32-jarige Djokovic, die zich tussen de derde en vierde set liet behandelen buiten de baan, heeft nog nooit een eindstrijd verloren in Melbourne. Vorig jaar liet hij Nadal in de finale kansloos.

Djokovic bracht zijn totaal aantal grandslamtitels op zeventien. Dat zijn er drie minder dan Roger Federer en twee minder dan Rafael Nadal. Voor Thiem (26) was het al de derde finale op een grandslamtoernooi die hij verloor. In 2018 en 2019 moest hij op Roland Garros zijn meerdere erkennen in Nadal.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen