Heldendaad Kirschbaum niet beloond, VVV laat FC Utrecht terugkomen: 1-1

Print

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV heeft tegen FC Utrecht niet kunnen stunten. Nadat Oussama Darfalou uit een penalty voor VVV had gescoord, mocht Simon Gustafson aan de overkant twee pogingen doen vanaf de stip na een late ingreep door de VAR: 1-1.

In de openingsfase van het duel vielen er meteen kansen over en weer te noteren. Thorsten Kirschbaum moest ingrijpen na een actie van Simon Gustafson namens FC Utrecht en Ousama Darfalou deed namens de thuisclub meteen iets terug. Zijn kopbal werd gepakt door Jeroen Zoet. Daarna leek het erop dat beide ploegen waren geschrokken van de eigen dadendrang, want de wedstrijd verzandde in een traag tactisch steekspel. Daarin toonde debutant Thomas Bruns zich ijverig, maar was VVV via de flanken Jerome Sinclair en Haji Wright toch vooral tandeloos.

Lees ook: Kirschbaum baalt van de VAR en de scheidsrechter

Na rust begon VVV gretig en drong het Utrecht terug. Sean Klaiber kreeg in de eigen zestien meter de bal tegen zijn arm, waardoor scheidsrechter Dennis Higler niet anders kon dan naar de stip te wijzen. Oussama Darfalou schoot via de binnenkant paal keihard raak in de 51ste minuut. De tweede treffer van de Algerijn in Venlose dienst. Daarna probeerde Utrecht de druk op te voeren en kon VVV naar hartelust counteren. Vooral Darfalou leefde zich uit.

Utrecht werd na een uur voetballen dankzij de invallers Ramselaar, Maher en Bahebeck wel wat dreigender, maar VVV bleef op karakter overeind. Nils Röseler redde in de 71ste minuut na een counter van FC Utrecht met een uiterste inspanning. In de 74ste minuut kwam Simon Janssen de moegestreden Thomas Bruns vervangen. In dezelfde minuut liet Darfalou een enorme kans op 2-0 liggen.

Lees ook: VVV zakt plekje op ranglijst, maar nieuwe as met Darfalou en Bruns biedt hoop

Het spel bleef op en neer golven, na een handsbal van Kum in eigen strafschopgebied mocht Gustafson aanleggen van elf meter. Thorsten Kirschbaum stopte de bal, maar minuten later maakte de VAR kenbaar dat Chris Kum daarbij te vroeg was komen inlopen. Gustafson schoot de herkansing binnen: 1-1 in de 81ste minuut. Daarna bracht Jay Driessen - Hans de Koning ontbrak vanwege ziekte - Opoku voor Van Ooijen. Die ingreep leverde weinig op.

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #24. Video: De Limburger