Werklozen voelen zich ongezonder dan werkenden

Print
Werklozen voelen zich ongezonder dan werkenden

Afbeelding: Shutterstock

Mensen met een betaalde baan voelen zich over het algemeen gezonder dan mensen zonder werk.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van een enquête onder 112.000 mensen.

Gezondheid

Van de werkenden beoordeelt 90 procent de eigen gezondheid als goed of uitstekend. Onder werklozen ligt dat percentage op 76 procent. Opvallend is dat mensen zonder baan zich vaker ‘uitstekend’ of juist ‘slecht’ voelen dan werkenden. Werkenden kennen minder uitersten en voelen zich vaker ‘goed’.

Mensen die zich gezond voelen, vinden vaker een baan. Zo heeft ruim 40 procent van de werklozen die zich ‘uitstekend’ voelden betaald werk gevonden in de tienjarige onderzoeksperiode. Van de werklozen die hun gezondheid als ‘slecht’ bestempelden, vond 7 procent werk. Ook komen gezonde mensen minder vaak zonder werk te zitten en ervaren werklozen vaker een achteruitgang in gezondheid dan mensen met werk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen