Groep Nederlanders uit Wuhan aangekomen in Nederland

Print
Groep Nederlanders uit Wuhan aangekomen in Nederland

De groep Belgen en Nederlanders die vanuit de door het coronavirus getroffen regio Wuhan in China onderweg zijn naar huis, landde eerst op de militaire basis Melsbroek bij Brussel. Afbeelding: Belga/ANP

Vijftien Nederlanders uit de door het nieuwe coronavirus getroffen Chinese regio Wuhan zijn maandag kort na middernacht aangekomen op vliegbasis Eindhoven.

Ook twee Chinese partners zijn meegekomen naar ons land, meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Volg hier het liveblog over alle ontwikkelingen rond het coronavirus

De groep is in Brussel nog getest op ziekteverschijnselen. Het lijkt er vooralsnog niet op dat de zeventien besmet zijn met het virus, meldt een woordvoerder van VWS.

Lees ook: De eeuwenoude vrees van de mens voor het virus

De groep gaat met bussen naar een locatie van Defensie. Op die eerste opvangplek kunnen ze tot rust komen. Bij de aankomst op het vliegveld was geen pers en familie welkom.

Verspreiding Coronavirus. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen