Justitie: hardere aanpak overlastgevende asielzoekers

Print
Justitie: hardere aanpak overlastgevende asielzoekers

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Op een zwarte lijst voor criminele en overlastgevende asielzoekers zijn in een paar maanden tijd al 300 personen geplaatst.

De maatregel is door het ministerie van Justitie en Veiligheid in het leven geroepen om asieloverlast de kop in te drukken en wordt in mei landelijk ingevoerd, schrijft De Telegraaf.

Noodzakelijk

„Het gaat om 300 buitengewoon hinderlijke overlastgevers, die op deze manier goed in toom kunnen worden gehouden. En dat is hard nodig. Een relatief kleine groep asielzoekers zorgt op sommige plekken in Nederland voor overlast en criminaliteit in en om asielzoekerscentra. Dit is onaanvaardbaar”, zegt staatssecretaris Broekers-Knol van Justitie.

Voor asielzoekers die op de lijst voorkomen kan, als dat nodig is, makkelijker snelrecht worden toegepast. Dat betekent dat zij binnen zeventien dagen voor de rechter moeten verschijnen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen