Bertens klimt naar achtste positie op wereldranglijst

Print
Bertens klimt naar achtste positie op wereldranglijst

Afbeelding: EPA

Kiki Bertens is naar de achtste plaats van de wereldranglijst geklommen. Ze is twee posities gestegen na haar optreden op de Australian Open, waar ze afgelopen week in de vierde ronde werd uitgeschakeld door Garbiñe Muguruza uit Spanje.

De Australische Ashleigh Barty blijft de mondiale tennisladder bij de vrouwen aanvoeren. Sofia Kenin, de Amerikaanse winnares van de Australian Open, klom van de vijftiende naar de zevende plaats.

Novak Djokovic heeft Rafael Nadal afgelost als koploper van de wereldranglijst. De Serviër won de Australian Open door in de finale de Oostenrijker Dominic Thiem te verslaan. Robin Haase is met een 163e plaats nog steeds de best geklasseerde Nederlander. Tallon Griekspoor staat 175e.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen