Tweede uitvaart voor Fernando Ricksen: ‘Was zijn laatste wens’

Print
Tweede uitvaart voor Fernando Ricksen: ‘Was zijn laatste wens’

Afbeelding: Roger Dohmen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Oud-profvoetballer Fernando Ricksen krijgt deze maand een tweede uitvaart. Weduwe Veronika Ricksen (33) gaat een dienst organiseren in Sittard.

Dat zegt ze in The Scottish Sun.

,,Het was zijn laatste wens om terug te worden gebracht naar zijn geboorteland. Hij wilde een blauwe urn hebben in de kleuren van de Rangers. Ik wil dat mijn man zich op een plek bevindt waar hij zich prettig voelt”, zegt Veronika Ricksen tegen de Schotse krant. De urn met as wordt nu overgebracht naar Sittard, waar de verdediger zijn carrière begon en afsloot bij Fortuna.

Lees ook: Fernando Ricksen overleden: de rebel die een held werd

Volgens Veronika Ricksen wordt het een volledige ceremonie. In Sittard heeft de weduwe bij een urnenbewaarplaats een plek gevonden waar ze de urn kan neerzetten. ,,Fans zijn meer dan welkom. Ze kunnen sjaals en bloemen meenemen om hem te eren.”

Wanneer de uitvaart precies wordt gehouden, is nog niet bekend.

Slopende ziekte

De 43-jarige oud-profvoetballer overleed vorig jaar op 18 september in Schotland aan de gevolgen van ALS. Duizenden mensen gaven enkele dagen later bij het Ibrox Stadium in Glasgow een laatste saluut aan Fernando Ricksen.

Lees ook: Tranen vloeien na dood Ricksen: ‘Dit komt toch als een klap’

Tweede uitvaart voor Fernando Ricksen: ‘Was zijn laatste wens’
Na zes jaar bittere strijd werd Fernando Ricksen op 25 september letterlijk voor het laatst op de schouders genomen. Foto: ANP

Kijk hier naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #24. Video: De Limburger