Opsporingsambtenaren Landgraaf krijgen geen extra middelen

Print
Opsporingsambtenaren Landgraaf krijgen geen extra middelen

Geen pepperspray voor boa’s in Landgraaf. Afbeelding: Peter Hilz

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) in Landgraaf krijgen voorlopig geen extra middelen bij het uitoefenen van hun taken.

Dat heeft burgemeester Raymond Vlecken laten weten in antwoord op vragen van raadslid Jim Bemelen van de PvdA. Boa’s zouden hun werk beter kunnen doen als ze de beschikking hebben over bijvoorbeeld handboeien, pepperspray en een wapenstok, meent Bemelen. Die attributen hebben politiemensen wel. Burgemeester Vlecken staat niet negatief tegenover de uitbreiding van de uitrusting van boa’s in Landgraaf, maar wijst erop dat landelijke wetgeving dit op dit moment nog niet toelaat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen