Bier

Heineken doet nieuw loonbod: drooglegging met carnaval voorlopig van de baan

Print
Heineken doet nieuw loonbod: drooglegging met carnaval voorlopig van de baan

Afbeelding: ANP

De acties waar vakbond FNV mee dreigde bij bierbrouwer Heineken, zijn vooralsnog van de baan. Het bedrijf heeft maandag een nieuw loonbod gedaan aan het personeel.

De FNV kondigde maandag aan dat het personeel bij de brouwerijen van Heineken in Den Bosch en Zoeterwoude en frisdrankfabriek Vrumona van plan was om het werk neer te leggen. De acties zouden mogelijk ook gevolgen hebben voor Heineken tijdens de carnavalsdagen. Heineken kwam uiteindelijk op de valreep met een nieuw loonbod. Dat houdt in dat het personeel er dit jaar en volgend jaar 3,75 procent op vooruit gaat in salaris. De FNV wil nu het voorstel van Heineken aan de leden voor gaan leggen.

Naast een salarisverhoging komt er ook een ‘zware beroepenregeling’ voor Heinekenpersoneel. „Mensen die in ploegendiensten werken kunnen er vanaf hun zestigste voor kiezen om 60 procent te gaan werken. Dan krijgen ze 80 procent van hun salaris doorbetaald en bouwen ze nog altijd het volledige pensioen op waar ze aanspraak op kunnen maken als ze 100 procent zouden werken”, legt FNV-bestuurder Jet Grimbergen uit.

Ze wil niet zeggen wat ze van het bod vindt. „Ik wil de leden die er nu over moeten stemmen niet beïnvloeden, maar dit is wel veel beter dan het bod waar Heineken in januari mee kwam.” Direct nadat het bod op tafel werd gelegd door de bierbrouwer besloot de FNV het aan Heineken gestelde ultimatum, met de daaraan gekoppelde actieplannen, op te schorten.

De cao van Heineken geldt voor ongeveer 2500 medewerkers van Heineken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen