Geert Wilders en Dion Graus doen aangifte tegen slachthuis in IJsselstein: ‘Dierenmishandeling is onacceptabel’

Print
Geert Wilders en Dion Graus doen aangifte tegen slachthuis in IJsselstein: ‘Dierenmishandeling is onacceptabel’

Afbeelding: ANP

PVV-fractieleider Geert Wilders en Tweede Kamerlid Dion Graus gaan aangifte doen tegen een slachthuis in IJsselstein. RTL Nieuws publiceerde vorige week een video waaruit blijkt dat de varkens in dit slachthuis zwaar mishandeld worden. Daarom doen zij dinsdagochtend aangifte wegens dierenmishandeling.

„Ik ben woedend over wat ik gezien heb. Dierenmishandeling is onacceptabel. De daders mogen hier niet mee wegkomen en moeten keihard worden gestraft”, vindt Geert Wilders. Graus maakt zich in de Kamer al jaren sterk voor dierenrechten. „Ik wil naast een levenslang houdverbod van dieren, ook een beroepsverbod en gevangenisstraffen voor de daders”, zegt hij.

Uit de undercovervideo van RTL Nieuws bleek dat de varkens in slachterij Westfort in IJsselstein worden geslagen, aan hun staart worden getrokken en worden opgejaagd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen