Leerlingen van Gilde Opleidingen uit Weert brengen bezoek aan Mönchengladbach

Print
Leerlingen van Gilde Opleidingen uit Weert brengen bezoek aan Mönchengladbach

Afbeelding: euregio rijn-maas-noord

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Leerlingen van Gilde Opleidingen logistiek uit Weert bezochten maandag 3 februari de euregio rijn-maas-noord in Mönchengladbach.

Marleen Verberkt presenteerde daar het grensoverschrijdende project euregio-Xperience en de stagemogelijkheden. Euregio-Xperience is een project van de euregio rijn-maas-noord in samenwerking met beroepsopleidingen en bedrijven uit de grensregio.

Met taalcursussen, cultuur- en sollicitatietrainingen, bedrijfsbezoeken en stageplaatsen krijgen stagiairs de kans om de Duitse arbeidsmarkt te leren kennen. Leerlingen die een grensoverschrijdende stage willen doen in de euregio rijn-maas-noord krijgen een vergoeding voor het reizen met het openbaar vervoer of met de auto en worden ondersteund bij het vinden van een stagebedrijf.

Na de groepsfoto voor het euregio-huis ging de groep naar Borussia-Park Mönchengladbach voor een rondleiding door het stadion. Een bezoek aan de luchthaven van Düsseldorf staat gepland voor 17 februari.

De euregio rijn-maas-noord is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband dat tot doel heeft de Duits-Nederlandse samenwerking in het grensgebied te versterken. Zo’n 30 gemeenten en overheidsinstanties uit beide landen zijn lid van de euregio.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen