Bouwvakker overleden na ongeluk op bouwplaats in Eindhoven

Print
Bouwvakker overleden na ongeluk op bouwplaats in Eindhoven

Hulpdiensten probeerden de zwaargewonde bouwvakker in Eindhoven nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Afbeelding: Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

Een bouwvakker is maandagmorgen om het leven gekomen na een ongeluk op een bouwplaats in Eindhoven. De man was op de grond aan het werk toen een gevelplaat en steiger op hem vielen.

De bouwvakker was aan het werk aan nieuwbouwwoningen in het wijkje bij de Pieter Zeemanstraat. De nieuwe straat waar hij werkte heet de Grenenhout.

Volgens getuigen viel de betonnen plaat van een meter of zes naar beneden. Andere bouwvakkers konden op tijd wegspringen, maar één man redde dat niet. Zijn collega’s hebben de betonnen plaat met een heftruck opgetild, waarna de hulpdiensten het slachtoffer konden reanimeren.

Er landde een traumahelikopter in de buurt. Hulpdiensten hebben hun best gedaan, maar het mocht niet baten. Het bouwterrein is afgezet en de Inspectie SZW gaat onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeluk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen