WHO-topman: ‘Zie af van onnodige maatregelen tegen virus’

Print
WHO-topman: ‘Zie af van onnodige maatregelen tegen virus’

Afbeelding: EPA

Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft landen opnieuw opgeroepen het internationale reisverkeer niet onnodig aan banden te leggen.

Tedros Adhanom Ghebreyesus herhaalde dat het niet nodig is om vanwege het nieuwe coronavirus maatregelen te nemen „die het internationale reisverkeer en de handel onnodig verstoren”.

Volg hier het liveblog over alle ontwikkelingen rond het coronavirus

Tedros deed vorige week al een vergelijkbare uitspraak toen hij de uitbraak van het longvirus bestempelde als een internationale noodsituatie. In China zijn zeker 17.000 mensen besmet geraakt met het virus, dat inmiddels ook in meer dan twintig andere landen de kop heeft opgestoken.

Lees verder onder de illustratie.

WHO-topman: ‘Zie af van onnodige maatregelen tegen virus’
Foto: ANP Graphics

Maatregelen

Veel landen nemen noodmaatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo maakte de Tsjechische regering maandag bekend dat het vliegverkeer van en naar China binnenkort wordt gestaakt. De Chinese gezant bij de WHO riep de internationale gemeenschap maandag op „geen paniek te zaaien” over de uitbraak.

Lees ook: China test vaccin coronavirus op mensen

Tedros vertelde tijdens de bijeenkomst dat maatregelen worden genomen om de verspreiding van „geruchten en misinformatie” tegen te gaan. „We werken samen met Google om te zorgen dat mensen die zoeken naar informatie over het coronavirus bovenaan hun zoekresultaten informatie van de WHO zien.”

Lees ook: De eeuwenoude vrees van de mens voor het virus

„Sociale media, waaronder Twitter, Facebook, Tencent en Tiktok hebben ook stappen gezet om de verspreiding van misinformatie te beperken”, vervolgde de WHO-topman, die tijdens de bijeenkomst moest hoesten en zijn toehoorders direct gerust stelde: „Geen zorgen, het is geen corona.”

Verspreiding Coronavirus. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen