Chinese Arubanen in quarantaine geplaatst

Print
Chinese Arubanen in quarantaine geplaatst

Afbeelding: EPA

Vier personen die zondag op Aruba aankwamen met een KLM-vlucht vanuit Amsterdam worden de komende veertien dagen in quarantaine geplaatst op het eiland omdat ze vorige week in China zijn geweest.

Het gaat om vier Chinezen die op Aruba wonen en ook de Nederlandse nationaliteit hebben. Dat heeft de Arubaanse minister van Toerisme bevestigd. De vier hebben in China het Chinese Nieuwjaar gevierd.

Volg hier het liveblog over alle ontwikkelingen rond het coronavirus

Ze waren na landing in Amsterdam gecontroleerd en zijn niet in risicogebieden in China geweest. Toch is besloten ze veertien dagen op een speciale afdeling in een ziekenhuis te plaatsen.

Lees ook: WHO-topman: ‘Zie af van onnodige maatregelen tegen virus’

De minister benadrukt dat de personen geen verschijnselen van het coronavirus hebben en dat er op het eiland ook geen besmettingsgevallen bekend zijn.

Verspreiding Coronavirus. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen