Dierbaar

Robin uit Landgraaf is gek op haar gekko’s

Print
Robin uit Landgraaf is gek op haar gekko’s

Robin met haar gekko’s Joost en Otto. Afbeelding: Luc Lodder

Sittard / Landgraaf -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid/leden aan je voor. Deze week: Robin Hoegen uit Landgraaf en haar gekko’s Joost en Otto.

Als stagiair bij Dierenkliniek Sittard kan Robin Hoegen uit Landgraaf haar liefde voor dieren helemaal kwijt. Maar dat kan ze ook thuis, want ze is namelijk gek op haar gekko’s Joost (27) en Otto (4).

„Otto heeft een mannelijke naam, maar is een vrouwtje. Daar kwamen we pas later achter.” Beide huisdieren hebben een rugzakje, legt Robin uit. „Otto heeft waarschijnlijk een neurologische afwijking in haar hersenen. Houd ik haar voer rechts, dan hapt ze links. Ze heeft dus echt een gebruiksaanwijzing.

Joost heeft al meerdere eigenaren gehad en is niet altijd even goed behandeld. Hij mist ook één voetje, maar kan zich gelukkig prima redden. Allebei hebben ze een bijzonder karakter. Tik je naast Joost op je pols, dan wil ie meteen op je hand zitten.

Otto is wat eigenaardiger. Ze vraagt om je aandacht en als ze die krijgt, rent ze snel weg. Ook zij heeft een eerdere eigenaar gehad en was in het begin erg schuw, maar gelukkig laat ze zich steeds vaker zien. Dat is fijn, want ze heeft nog een heel leven voor zich.

Een gekko wordt gemiddeld zo’n 25. Joost zit dus eigenlijk in zijn ‘reservejaren’, maar ik denk dat hij het nog wel even volhoudt!”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen