‘Nederlanders uit Wuhan moeten eerst tot rust komen’

Print
‘Nederlanders uit Wuhan moeten eerst tot rust komen’

Afbeelding: Belga/ANP

Het is nog niet bekend waar de vijftien Nederlanders uit de door het nieuwe coronavirus getroffen Chinese regio Wuhan in quarantaine worden geplaatst.

Zij kwamen maandag kort na middernacht aan op vliegbasis Eindhoven, waarna ze naar een locatie van Defensie werden gebracht. De evacués zijn naar een basis in Huis ter Heide bij Zeist gebracht.„Deze mensen moeten nu eerst tot rust komen, ze krijgen het nog zwaar genoeg. Ze moeten twee weken in quarantaine”, zegt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid.

Lees ook: Chinese Arubanen in quarantaine geplaatst

De GGD Brabant bekijkt nu per geval waar de evacués, die volgens het RIVM niet ziek zijn, in quarantaine geplaatst kunnen worden. Een mogelijkheid is dat ze twee weken thuiszitten. Maar als de thuissituatie het niet toelaat, is een aparte ruimte van een vakantiepark ook een mogelijkheid. Een isolatiekamer in een ziekenhuis behoort eveneens tot de mogelijkheden, hoewel dit volgens het RIVM onwaarschijnlijk is.

Volg hier het liveblog over alle ontwikkelingen rond het coronavirus

Het ministerie geeft uit privacyoverwegingen geen gedetailleerde informatie over de Nederlanders. Volgens een woordvoerster van GGD Brabant komt er maandag in de loop van de middag meer informatie.

Verspreiding Coronavirus. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen