Wie woonden in 1796 en 1842 in Houthem?

Print
Wie woonden in 1796 en 1842 in Houthem?

Afbeelding: Heemkunde Houthem-St Gerlach

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland -

Heemkundevereniging Houthem-Sint Gerlach heeft in kaart gebracht wie er in 1796 en 1842 in Houthem woonden.

De inwonerslijst 1796 was al op de website van de heemkundeclub te raadplegen. Nu is ook redelijk duidelijk op de kadastrale kaarten van 1813 en 1842 te zien waar deze mensen woonden.

Bovendien zijn op de kaartuitsnedes uit 1842 de kadastrale nummers vermeld met de namen van eigenaren en vruchtgebruikers omstreeks dat jaar.

Hiermee zegt Heemkunde Houthem een eerste belangrijke stap te hebben gezet in de bewoningsgeschiedenis van de laatste 200 jaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen