Optoch Kommitee Zitterd ontvangt onderscheidingen van Tempeleers

Print
Optoch Kommitee Zitterd ontvangt onderscheidingen van Tempeleers

Enkele leden van de Sittardse afvaardiging samen met prins Luc II. Afbeelding: Facebook Optoch Kommitee Zitterd

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De Maastrichtse prins Luc II van Stadsvastelaovendsvereineging De Tempeleers heeft leden van het Optoch Kommitee Zitterd (OKZ) en een aantal Sittardse wagenbouwers gedecoreerd als dank voor hun hulp bij de nieuwe prinsenwagen.

Ze werden ontvangen in Café ’t Pruuske en bedankt voor hun hulp in de planning, organisatie, het materiaal en bezorgen van een nieuw onderstel. Daarnaast heeft de Sittardse delegatie een plakworkshop gehouden en zijn ze ter plaatse geweest om te helpen bij de bouw van de nieuwe Prinsenwagen die volgens Sittardse traditie geheel van stof is gebouwd.

Ieder decennium bouwen De Tempeleers een nieuwe prinsenwagen, maar de methode die Sittard hanteert vergt vakmanschap. Dus schakelden de Maastrichtenaren de hulp in van hun collega’s uit het Marotterijk. Als dank werden ze gedecoreerd met het welbekende klatergoud. Stadsprins Luc II werd op zijn beurt onderscheiden met de medaille van de Perpluu.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen