Actievoerders houden voor de eerste keer ‘die-in’ op Roermondse Markt

Print
Actievoerders houden voor de eerste keer ‘die-in’ op Roermondse Markt

De actievoerders op de Markt. Afbeelding: John Peters

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Activisten van Extinction Rebellion hielden maandagmiddag voor het eerst een zogeheten ‘die-in’ op de Markt in Roermond. Zo wilden ze aandacht vragen voor de klimaat- en ecologische crisis.

Acht mensen deden maandagmiddag mee aan de zogeheten ‘die-in’. Daarbij gingen de actievoerders, zodra het luchtalarm klonk, op de grond liggen en deden alsof ze dood zijn. Toen het alarm twee minuten later was afgelopen was de actie weer voorbij.

Met de ‘die-in’ willen de actievoerders de aandacht vestigen op de klimaatproblematiek en de ecologische crisis. De bedoeling is dat de actie voortaan elke eerste maandag van de maand op de Markt wordt herhaald. De politie kwam maandagmiddag even poolshoogte nemen op de Markt en vertrok weer toen de actie voorbij was.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen