Vrouwen in Gulpen opgeroepen voor Borstkankeronderzoek

Print
Vrouwen in Gulpen opgeroepen voor Borstkankeronderzoek

Afbeelding: Koen Suyk

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

Vrouwen uit Gulpen-Wittem in de leeftijd van 50 tot 75 jaar hebben een oproep gekregen voor borstkankeronderzoek.

Het mobiele onderzoekscentrum voor het bevolkingsonderzoek borstkanker staat van 12 februari tot en met begin april op parkeerterrein Prins Willem Alexanderplein, aan de Schoolstraat.

Bij het vorig onderzoek was de opkomst in Gulpen 79,8 procent. Dit zijn 2210 vrouwen uit de doelgroep. Hiervan zijn 57 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek.

Het onderzoek wordt elke twee jaar uitgevoerd. Hierdoor kan borstkanker in een vroeg stadium worden ontdekt, met hogere kans op genezing. In de leeftijdsgroep 50 tot 75 jaar is het risico op borstkanker het grootst. Ieder jaar wordt de ziekte bij ongeveer één op de acht vrouwen in Nederland vastgesteld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen