Pepijn Pi nieuwe voorzitter D66 Westelijke Mijnstreek

Print
Pepijn Pi nieuwe voorzitter D66 Westelijke Mijnstreek

Pepijn Pi. Afbeelding: D66 Westelijke Mijnstreek

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Pepijn Pi is unaniem verkozen als nieuwe voorzitter van D66 Westelijke Mijnstreek. De 19-jarige Pi is daarmee de jongste afdelingsbestuur van D66 ooit.

Hij gaat zich naar eigen zeggen inzetten om de landelijke lijn van de partij een meer lokaal gezicht te geven. „Dat betekent leden betrekken, banden aanhalen met de provincie en andere afdelingsbesturen, inwoners opzoeken en risico’s durven nemen. Mijn streven is dat onze partij actief wordt binnen iedere gemeente die de afdeling telt. Het bestuur moet daarin kartrekker zijn en daadkrachtig te werk gaan.”

Politicus

De jonge politicus is geboren en getogen in Sittard en al sinds 2017 actief in de politiek. Zo is hij sinds dat jaar steunfractielid in Sittard-Geleen en is zich zodoende meer gaan verdiepen in de partij. Een jaar later werd Pi benoemd tot penningmeester, een functie die hij op dit moment nog steeds vervult tot er een opvolger gevonden is.

Studie

Naast zijn werkzaamheden voor de partij studeert hij European Studies in Den Haag. Zijn leeftijd ziet hij niet als een belemmering voor zijn voorzitterschap: „We werken met een heel fijn team samen, bestaand uit veel ervaren mensen. De combinatie jong en oud werkt prima. Ik denk ook dat dit belangrijk is in een gebied waarin vergrijzing groot is.

Opvolger

Pi volgt Ellen Vaessen-Ten Haaf op die wegens een nieuwe baan het bestuur gaat verlaten. Ze is al sinds 2013 lid van de partij in verschillende functies. Zo was ze secretaris van de afdeling Sittard-Geleen en sinds 2015 als voorzitter.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen