Domino Day keert na elf jaar terug op televisie

Print
Domino Day keert na elf jaar terug op televisie

Archiefbeeld van Domino Day. Afbeelding: GPD

Het iconische programma Domino Day keert weer terug op televisie. Productiemaatschappij Endemol Shine is na elf jaar weer begonnen met het maken van de show met de vallende domineesteentjes. Welke zender het evenement gaat uitzenden is nog onbekend.

,,We hebben de smeekbedes en petities gezien en gaan dit jaar het dominorecord van 2009 proberen te verbreken”, schrijft Endemol Shine bij een reeks vacatures. Domino Day was een hit van eind jaren 90 tot 2009. Jaarlijks zaten er dik twee miljoen mensen voor de buis om te kijken naar de recordpoging met dominosteentjes.

Heel even was Domino Day zelfs wereldnieuws. In 2005 verstoorde een mus de voorbereidingen door het gebouw in te vliegen en liefst 23.000 stenen omver te duwen. Uiteindelijk schoot een medewerker van faunabeheer het vogeltje dood. De ophef die volgde was groot en diverse buitenlandse media besteedden aandacht aan het voorval.

4,5 miljoen steentjes

Domino Day zal in november van dit jaar plaatsvinden, zo valt op te maken uit de vacatures. Het record staat op dit moment op 4.491.863 vallende blokjes, de ambitie is om nog in dit jaar dik 4,5 miljoen steentjes omver te laten gaan.

Talpa is gebeld met de vraag of de show wederom op SBS 6 te zien zal zijn, maar kon daar op dit moment nog geen uitsluitsel over geven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen