OM wijzigt aanklachten in helikopterzaak Roermond

Print
OM wijzigt aanklachten in helikopterzaak Roermond

Afbeelding: Annemiek Mommers/Bert Jansen/ANP/iStock

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Bij het begin van het hoger beroep in de zogeheten Roermondse helikopterzaak werd maandag bekend dat het Openbaar Ministerie zeven van de negen aanklachten heeft gewijzigd. Hoewel de verdenkingen hetzelfde blijven heeft justitie meer varianten toegevoegd, volgens de advocaat-generaal om het gerechtshof juridisch meer „manoeuvreerruimte” te bieden.

Het OM beschuldigt de mannen ervan dat ze in 2017 crimineel Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond wilden bevrijden met behulp van een gekaapte helikopter.

Lees ook: Verijdelde bevrijdingsactie Roermond: ‘Plan was levensgevaarlijk’

De advocaten van een deel van de verdachten maakten bezwaar tegen de wijzigingen. Ze vonden onder meer dat het OM hiermee te laat kwam. Het gerechtshof ging hier niet in mee en stond de wijzigingen toe. Het OM heeft onder meer bij vier aanklachten medeplichtigheid bij de poging tot helikopterkaping en medeplichtigheid bij poging tot bevrijding van een gevangene toegevoegd.

Van de negen verdachten waren er twee op de zitting aanwezig.

Lees ook: Hoe de politie een spectaculaire ontsnappingspoging wist te voorkomen

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →