Valkenburg haalt achterstand bij huisvesting asielzoekers in

Print
Valkenburg haalt achterstand bij huisvesting asielzoekers in

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Valkenburg heeft eind vorig jaar een achterstand opgelopen bij de huisvesting van asielzoekers, maar loopt die langzaam weer in.

Volgens wethouder Carlo Vankan is het de laatste maanden van 2019 niet gelukt om het aantal asielzoekers dat Valkenburg van het Rijk aan een woning moest helpen te halen. Dat kwam vooral doordat de huurwoningen die de plaatselijke corporaties daarvoor op het oog hadden nog niet beschikbaar waren.

Veel van die woningen komen het eerste kwartaal van dit jaar alsnog vrij, aldus de wethouder. Daarmee kan Valkenburg zijn taakstelling met enige vertraging invullen. Ook de opdracht voor de eerste maanden van dit jaar wordt gehaald, zegt Vankan. „Waarmee we weer mooi op schema liggen”, zegt hij.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen