Zwaagdijk

Prijsvechter Action kijkt kritisch naar inkoop in China vanwege coronavirus

Print
Prijsvechter Action kijkt kritisch naar inkoop in China vanwege coronavirus

Afbeelding: ANP XTRA

Winkelketen Action overweegt producten die normaal uit China komen, in andere landen in te gaan kopen.

Het bedrijf voorziet voorlopig geen lege schappen, maar bereidt vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus wel „verschillende scenario’s” voor. Of en wanneer het nodig is maatregelen te nemen, is nog niet duidelijk. Voorlopig houdt de discounter de situatie in de gaten.

Circa de helft van het assortiment van Action komt uit Azië en in vrijwel elke productcategorie zitten artikelen die in China worden gemaakt. „Dat kan dus variëren van decoratie-artikelen tot tuinstoelen, sokken en ondergoed, gereedschap, lampen, elektrische apparaten en nog veel meer”, zegt een woordvoerster. „Wij kunnen geen cijfer geven van de waarde maar Action heeft inmiddels meer dan 1500 winkels, dus je kunt je voorstellen dat het wel om een aanzienlijke hoeveelheid producten gaat.”

Op korte korte termijn voorziet het bedrijf nog geen problemen met de levering van producten uit China. Dat komt omdat de met het oog op het voorjaar ingekochte producten grotendeels al voor Chinees Nieuwjaar zijn verscheept.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen