Drumband Fanfare St. Jozef Buchten Nederlands Kampioen

Print
Drumband Fanfare St. Jozef Buchten Nederlands Kampioen

Afbeelding: Fanfare St. Jozef Buchten

Buchten -

De drumband van Fanfare St. Jozef uit Buchten is onder leiding van instructeur Rick Maassen Nederlands kampioen geworden in de vierde divisie bij de concertwedstrijden voor slagwerkensembles van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO).

Het kampioenschap werd afgelopen zaterdag gehouden in Theater de Nieuwe Kolk in Assen. De drumband was eind november al Limburgs kampioen geworden bij het concours van de Limburgse Bond voor Tamboerkorpsen (LBT). Met onder andere een speciaal voor de drumband gecomponeerd werk ‘Tres Muses’ van Etiënne Houben behaalde het muziekgezelschap een score van 88,33 punten.

De slagwerkgroep /Slasj/ van Harmonie Sint Joseph Sittard werd in Assen in de derde divisie Nederlands kampioen.

Lees ook: Slagwerkgroep uit Sittard wint op concertwedstrijden

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen