Verdachte in zaak dode vrouw Bunde wordt dinsdag voorgeleid

Print
Verdachte in zaak dode vrouw Bunde wordt dinsdag voorgeleid

De rechter bepaalt dinsdag of de man langer vast blijft zitten. Afbeelding: Loraine Bodewes

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

De 48-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van een 89-jarige vrouw in Bunde, wordt dinsdag voorgeleid.

De man werd vrijdagavond aangehouden. Hij had even daarvoor de politie gebeld om te melden dat hij in een woning aan de Pletsstraat in Bunde een dode vrouw had aangetroffen. Toen agenten even voor vijf uur ter plekke poolshoogte gingen nemen, troffen ze inderdaad de dode vrouw aan. Hulpverleners probeerden haar nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Later werd duidelijk dat het om de 89-jarige bewoonster van de woning ging.

Verhoor

De man die de melding had gedaan, werd ter plekke aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van de hoogbejaarde vrouw. Hij is na verhoor dit weekeinde vast blijven zitten. Dinsdag zal de rechter in Maastricht beslissen of hij nog langer vast moet blijven zitten.

Privacy

De politie wil uit privacyoverwegingen en in het belang van het onderzoek geen nadere mededelingen doen over wat er zich die avond in de woning heeft afgespeeld. Er wordt niet gezegd hoe de vrouw aan haar einde is gekomen. Ook wordt er geen nadere informatie gegeven over de verdachte, zoals zijn woonplaats, en over wat zijn relatie tot het slachtoffer was.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen