Gratis appels voor leerlingen De Maaskei Stein

Print
Gratis appels voor leerlingen De Maaskei Stein

Afbeelding: Harry Heuts Photography

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Om kinderen kennis te laten maken met gezond en veilig voedsel deelt de Limburgse Land- en Tuinbouwbond namens de Limburgse fruittelers gratis appels uit aan leerlingen van basisschool De Maaskei in Stein, ter afsluiting van hun IKL-buitenwerkdag op donderdag 6 februari in het Steinerbos.

„Buiten werken, maakt hongerig. Dat weten de Limburgse fruittelers als geen ander”, vertelt LLTB-bestuurslid Susanne Görtz, zelf ook fruitteler. „Daarom brengen we de kinderen van De Maaskei donderdag een heerlijk appeltje om hun buitenwerkdag af te sluiten.” IKL-directeur Herman Vrehen neemt de appeltjes donderdag officieel in ontvangst.

Görtz benadrukt dat het niet alléén om gezond en veilig voedsel gaat. „We hebben de afgelopen tijd gezien hoe begaan kinderen zijn met het klimaat. We benutten deze kans dan ook om ze uit te leggen dat het beter is zo veel mogelijk groenten, vlees, zuivel en fruit uit de eigen omgeving te nuttigen. Daar kunnen ze dan mooi op letten als ze met papa en mama boodschappen doen.”

Niet alleen de kinderen in Stein die worden verwend met appels. „Alle kinderen die meedoen aan de IKL-buitenwerkdagen – en dat zijn ruim 3.000 kinderen, verdeeld over zo’n 100 basisscholen - worden getrakteerd op een gezonde versnapering”, zegt Görtz.

Stichting IKL werkt sinds 1981 aan de instandhouding van kleine landschapselementen in Limburg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen