Basisschool

Zeven mogelijke locaties voor fusieschool in Leudal-West

Print
Zeven mogelijke locaties voor fusieschool in Leudal-West
Ittervoort / Neeritter / Hunsel / Haler -

Er zijn zeven mogelijke locaties voor de nieuwe fusieschool voor kinderen uit Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter.

De gemeente Leudal gaat deze opties, alle gelegen aan de rand van Ittervoort, onderzoeken, waarna de gemeenteraad een besluit neemt over waar de school moet komen. Het betreft vier percelen aan de Bosserstraat en locaties aan Heijerveld, de Margarethastraat en de Dahliastraat. Alleen laatstgenoemde, een plein, is al in bezit van de gemeente.

Zeven mogelijke locaties voor fusieschool in Leudal-West
Een kaart van Ittervoort met daarop de mogelijke locaties voor de fusieschool (geel). Rood is de huidige locatie van de basisschool in Ittervoort. Foto: Gemeente Leudal

De eigenaren van de overige percelen zijn ervan op de hoogte gebracht dat hun grond onderdeel is van de studie. Hen is ook gevraagd of ze bereid zijn om hun stuk grond te verkopen en een prijs te noemen. Ze hebben echter nog niet allemaal gereageerd, laat wethouder Robert Martens weten.

Lees ook: Raadsmeerderheid Leudal pleit voor extra onderzoek naar nieuwe locatie fusieschool

In het gunstige geval wordt in de maart een besluit genomen door de gemeenteraad.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen