Voormalig CDA-fractievoorzitter Hannie Bijen in Beek overleden

Print
Voormalig CDA-fractievoorzitter Hannie Bijen in Beek overleden

Afbeelding: ANP

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Hannie Bijen, oud-raadslid en fractieleider voor het CDA in Beek is op 70-jarige leeftijd overleden. Bijen was van 1994 tot 2006 raadslid, waarvan vier jaar als fractievoorzitter.

Ze stopte nadat haar man Jan Bijen, lid van D66, wethouder werd voor Progressief Beek in een college waar het CDA voor het eerst sinds lange tijd geen deel van uitmaakte. De echtelieden kozen er bewust voor om politiek gezien uit elkaars vaarwater te blijven.

Ze werd in 1949 geboren in Maastricht en woonde in haar jeugd in Brabant. Ze ontmoette de uit Culemborg afkomstige Jan Bijen (1948) in Zuid-Frankrijk. De twee woonden sinds 1975 in Limburg. Hannie Bijen werkte in het onderwijs, maar koos daarna voor het gezin en de boerderij in Genhout. Toen haar drie zoons ouder waren, werd ze actief in verschillende verenigingen en de politiek. Ze was onder meer voorzitter van de stichting gemeenschapshuis Genhout. Met haar man liep ze in 2000 van het Pietersplein in Rome naar de Sint Pietersberg in Maastricht om 50.000 euro in te zamelen voor het Toon Hermans Huis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen