Canadees verkeersvliegtuig met problemen maakt geslaagde noodlanding bij Madrid: livestream trekt veel bezoekers

Print
Canadees verkeersvliegtuig met problemen maakt geslaagde noodlanding bij Madrid: livestream trekt veel bezoekers

Het toestel dat in de problemen verkeert, is een Boeing van dit type 767-375. Afbeelding: Wikimedia Commons

Een Boeing 767-375 van Air Canada met technische problemen heeft een geslaagde noodlanding gemaakt op de luchthaven van Madrid. Het verloor naar verluidt delen van het landingsgestel die in een motor terechtkwamen. Het toestel met 147 mensen boord vloog bijna vijf uur rondjes boven de Spaanse hoofdstad om brandstof kwijt te raken.

Een F-18 straaljager van de Spaanse luchtmacht escorteert het toestel tot de noodlanding. Op de luchthaven Madrid-Barajas Adolfo Suárez worden daar voorbereidingen voor getroffen. Volgens de laatste berichten zou het vliegtuig omstreeks 19.15 uur proberen te landen. Aan boord bevinden zich minstens vier kleine kinderen, melden Spaanse media.

Vlucht AC 837 vertrok omstreeks 14.30 uur met bestemming Toronto maar draaide al vrij snel om wegens “problemen met een van de wielen na het opstijgen”, zo is te horen in een geluidsfragment van de cockpit met de verkeerstoren.

Het toestel zal landen op baan 32L. Die is voorzien van een zogenoemd EMAS-remsysteem voor noodgevallen en is het langste op de luchthaven van Barajas. De hulpdiensten staan paraat. Op beelden van Spaanse media zijn tientallen brandweerwagens en ambulances te zien. De Spaanse minister van Transport José Luis Ábalos, is onderweg naar de luchthaven om de noodlanding te volgen. Het vliegveld was maandagochtend ook al in het nieuws omdat het bijna twee uur dichtging nadat piloten meldden dat ze drones hadden gezien.

Een livestream van de krant El Mundo dat omstreeks 17 uur werd gestart, trekt al ruim 70.000 kijkers. Op de beelden, waarbij telkens wordt ingezoomd op vliegtuigen die landen, is ook te zien dat ramptoeristen samenkomen op een heuvel om de ontwikkelingen te volgen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen