Limburgse kok ‘in quarantaine’ na reis naar China

Print
Limburgse kok ‘in quarantaine’ na reis naar China

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

Maastricht / Itteren -

Een kok van een Maastrichts wok-restaurant moet twee weken thuisblijven na een reis naar China.

Danny Deng, de baas van de Aziatische restaurantketen Dadawan en de Wokgroep, waar het restaurant onder valt, zegt dat de quarantaine puur uit voorzorg is ingesteld. Volgens Deng was de kok in China in een gebied ver van de regio waar de besmetting met het coronavirus het hevigst woedt. „Hij is zeker niet ziek. We hebben de GGD om advies gevraagd, die zei dat de maatregel eigenlijk niet nodig was. Maar we nemen het zekere voor het onzekere.”

De GGD kon maandagavond niet reageren op vragen over de maatregel.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen