Opnieuw Nederlanders slaags in Oostenrijk: twintiger vast na uitdelen vuistslagen agent

Print
Opnieuw Nederlanders slaags in Oostenrijk: twintiger vast na uitdelen vuistslagen agent

Een Nederlandse wintersporter is zondagavond gearresteerd in het Oostenrijkse Mayrhofen. Dit omdat hij een agent twee vuistslagen in het gezicht had verkocht. Dat gebeurde na een vechtpartij tussen twee groepen jongeren.

De politie rukte uit voor een vechtpartij tussen een tiental jongeren in een kroeg. Nadat agenten de vechtersbazen uit elkaar hadden gehaald en de identiteit van de ogenschijnlijke hoofddaders was vastgesteld, kregen ze te maken met een ‘uiterst agressieve’ Nederlander. Die sloeg met zijn vuist een van de politiemensen tweemaal keihard in het gezicht. De agent raakte gewond, melden Tiroler media.

De agressieveling werd opgepakt en vastgezet, in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.

Kapotgeslagen fles

Het is al de tweede arrestatie in korte tijd van een Nederlander die problemen veroorzaakt tijdens de après-ski. In het eveneens populaire Zell am See, zo’n 100 kilometer oostelijker, werd medio januari een 18-jarige Nederlandse vrouw gearresteerd omdat ze een Oostenrijkse leeftijdsgenoot zwaar mishandelde. Dat gebeurde volgens de politie tijdens een ‘wild gevecht’ in een discotheek. Het slachtoffer belandde zwaargewond in het ziekenhuis.

De problemen begonnen toen nadat een 26-jarige Nederlander een Oostenrijker van de tafel trok waarop hij stond te dansen. De danser raakte daarbij gewond aan zijn hand. Daarop bemoeiden zowel een andere Oostenrijker als leden van de groep Nederlanders zich met de zaak. Een van de Oostenrijkers belandde op de grond. Op dat moment kwam de 18-jarige Nederlandse vrouw volgens de politie tussenbeide. Ze schopte de Oostenrijker enkele keren tegen het hoofd en bewerkte hem daarna met een kapotgeslagen fles.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen