Kerobei

‘Opa Koos’ probeert kinderen uit school te lokken met tandartsafspraak

Print
‘Opa Koos’ probeert kinderen uit school te lokken met tandartsafspraak

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Reuver / Beesel / Blerick -

Een man die zich voorstelde als ‘opa Koos’ heeft tevergeefs geprobeerd kinderen uit basisscholen te lokken in Venlo, Peel en Maas en Beesel.

Dat meldt bestuurder Hans Soentjens van scholenkoepel Kerobei. Het ging om zes à zeven scholen in die gemeenten. Ze werden volgens hem allemaal afgelopen maandag benaderd. Soentjens heeft geen idee waarom, voor zover bekend, alleen Kerobei-scholen het doelwit waren.

Protocol

De man belde naar de scholen en deed zich voor als de grootvader van een kind, van wie hij de voor- en achternaam noemde. Hij vroeg telkens het kind naar buiten te sturen omdat het een afspraak met de tandarts zou hebben. De scholen weigerden de kinderen mee te geven. Ze volgden het protocol door de ouders te vragen of opa inderdaad hun kind kwam ophalen. Dat was niet het geval.

Onderzoek

De politie onderzoekt wie de beller is en heeft toegezegd dat ze extra toezicht houdt bij sommige scholen. De scholen hebben melding gemaakt van deze vorm van het lokken van kinderen, waarmee Kerobei-bestuurder Soentjens niet bekend was. Er is geen aangifte gedaan.

Soentjens is blij dat de scholen gehandeld hebben volgens afspraak en dat ze elkaar meteen gewaarschuwd hebben toen ze geconfronteerd werden met ‘opa Koos’.