Hiddema wil graag dat Baudet stopt met Twitter

Print
Hiddema wil graag dat Baudet stopt met Twitter

Afbeelding: ANP

Tweede Kamerlid Theo Hiddema is wel klaar met het getwitter van fractiegenoot Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie. „Jongen, hou eens op met dat getwitter.”

Hij reageerde op de ophef die is ontstaan na een tweet van zijn fractiegenoot afgelopen vrijdagavond over twee vriendinnen die in de trein ernstig zouden zijn lastiggevallen door vier Marokkanen. Al snel bleek dat het om vier controleurs van de NS ging die in burger kaartjes controleerden. Dat was ook aangekondigd in de trein.

Lees ook: FVD-leider Thierry Baudet: te haastig en te stevig getweet

Baudet reageerde maandag door te zeggen dat hij „te snel en te stevig” heeft getweet. Excuses maakte hij niet voor zijn opmerkingen.

Lees ook: ‘Ernstig lastiggevallen’ vriendinnen van Baudet wilden zelf niet meewerken aan controle

Hiddema heeft naar eigen zeggen zijn fractiegenoot al vaker gevraagd te stoppen met Twitter. „Ik erger me aan het hele medium.” Hij heeft Baudet nog niet gesproken over de tweet die „achteraf misschien de verkeerde keuze” was. Baudet is voor een conferentie in Rome.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen