Standwerker krijgt twee jaar celstraf voor verkrachting zwakbegaafde marktbezoekster in Hoensbroek

Print
Standwerker krijgt twee jaar celstraf voor verkrachting zwakbegaafde marktbezoekster in Hoensbroek

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Hoensbroek / Roermond -

De 46-jarige standwerker Geder O. is veroordeeld tot twee jaar celstraf voor het verkrachten van een vrouw tijdens de jaarlijkse braderie in Hoensbroek in 2017. Van het verkrachten van een vrouw in Nederweert in 2018 werd hij vrijgesproken.

O. deed in mei 2017 de vrouw in Hoensbroek het voorstel dat ze het naaigerei dat hij verkocht gratis meekreeg als ze hem een kus zou geven. De vrouw, die functioneert op het niveau van een 7- tot 12-jarige werd meegenomen naar het busje van de man. Daar dwong O. de vrouw tot het verrichten van orale seks. Eenmaal thuisgekomen vertelde het slachtoffer meteen aan haar woonbegeleider wat er was gebeurd.

Braderie

Een jaar later herkende de vrouw O. toen die weer op de braderie in Hoensbroek stond. Tegelijkertijd meldde zich een vrouw bij de politie op de markt dat haar door een marktkoopman een oneerbaar voorstel was gedaan. Het bleek om O. te gaan. Mede vanwege deze verklaring acht de rechtbank de verkrachting van de zwakbegaafde vrouw bewezen. Geder O. heeft zelf altijd ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan de verkrachting, maar de rechtbank gelooft die ontkenning niet.

Vrijspraak

Van het verkrachten van een vrouw in Nederweert wordt O. vrijgesproken. Volgens een vrouw had de standwerker haar op de markt in Nederweert beloofd een handlezing te doen. Daarop nam ze hem mee naar huis. Daar waar de vrouw beweerde vervolgens door O. verkracht te zijn, hield O. zelf vol dat de seksuele handelingen op vrijwillige basis hadden plaatsgevonden. Omdat er geen aanvullend bewijs was dat de lezing van de vrouw bevestigt, wordt O. vrijgesproken.

Tegen O. was veertig maanden celstraf, waarvan tien voorwaardelijk, geëist. Omdat maar één verkrachting is bewezen, komt de rechtbank uit op 24 maanden celstraf waarvan 10 voorwaardelijk.

Lees ook: Celstraf geëist tegen standwerker die wordt verdacht van verkrachting