Tim Akkerman en Trijntje Oosterhuis spelen Jezus en Maria bij The Passion in Roermond

Print

Video: The Passion

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Tim Akkerman speelt Jezus in de tiende editie van The Passion, het muzikale paasevenement dat op 9 april plaatsvindt op en rond het Munsterplein in Roermond. Dat hebben omroepen EO en KRO-NCRV dinsdagavond bekendgemaakt. Ook zangeres Trijntje Oosterhuis, Bert van Leeuwen, Johnny de Mol, Jan Kooijman, (musical)acteur Soy Kroon en cabaretier Roué Verveer doen mee.

Zangeres Trijntje Oosterhuis is gestrikt voor de rol van Maria. Johnny de Mol is de verteller. Soy Kroon (GTST, Dance Dance Dance, Mamma Mia! en Hoogvliegers) speelt de rol van Judas. Roué Verveer (Gabbers, Comedytrain) geeft gestalte aan Pilatus. Jan Kooijman is Petrus en presentator Bert van Leeuwen doet verslag van de processie.

In oktober werd bekend dat het evenement zou neerstrijken in Roermond, de zuidelijkste plek tot nu toe. Het stadsbestuur noemde het toen een bijzondere eer om The Passion te organiseren, „ook nog in het jaar waarin Roermond onder andere 800 jaar Munsterkerk en 75 jaar bevrijding viert”.

Processie

De rechtstreekse tv-uitzending waarin het leven, sterven en opstaan van Jezus in een hedendaags jasje wordt gestoken, is traditiegetrouw op Witte Donderdag te zien. Eerder werd geïnteresseerden al gevraagd zich aan te melden om mee te lopen in de processie die een groot, verlicht kruis van een markante plek in de organiserende stad brengt naar het plein waar duizenden mensen zich verzamelen.

Jezus

De afgelopen jaren werd de rol van Jezus onder meer gespeeld door Syb van der Ploeg, Danny de Munk, Martijn Fischer en Tommie Christiaan. Vorig jaar, in Dordrecht, was die eer weggelegd voor Edwin Jonker. Toen werkten ook onder anderen Edsilia Rombley, Paul Sinha, Lucas Hamming, Porgy Franssen en Martijn Krabbé mee aan de uitzending die steevast miljoenen tv-kijkers trekt.