Video: Duiker gereanimeerd na noodsituatie bij sluis in Maasbracht

Print

Video: Track’88

Maasbracht -

Bij het sluizencomplex in Maasbracht is woensdagochtend een duiker onder water vast komen te zitten. Hierbij is hij zwaargewond geraakt, meldt de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

De hulpdiensten werden even voor het middaguur gealarmeerd over het ongeval. De duiker raakte bij werkzaamheden verstrikt in een slang. De man gaf via een speciaal communicatiesysteem aan over te weinig lucht te beschikken.

Na een half uur kon de man door een andere duiker uit het water worden gehaald. Ambulancepersoneel heeft zich over hem ontfermd. Het slachtoffer ademde na reanimatie zelfstandig en is met de ambulance naar een ziekenhuis in Maastricht vervoerd.

Het sluizencomplex in Maasbracht vormt de overgang van het Julianakanaal naar de Maas.

Volgens de brandweer zou de duiker bezig zijn geweest met werkzaamheden onder water. De man kwam op een diepte van vier meter in de problemen, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Hij zou voor het duiken tegen een collega hebben gezegd dat hij zich niet lekker voelde. Het zou derhalve niet uitgesloten kunnen worden dat hij onder water onwel is geworden.

De arbeidsinspectie doet een onderzoek naar het ongeluk.