Investeerders

Meerderheid Tweede Kamer wil weer fiscale voordelen voor particuliere investeerders in start-ups

Print
Meerderheid Tweede Kamer wil weer fiscale voordelen voor particuliere investeerders in start-ups

Afbeelding: Getty Images

Panningen -

Een meerderheid in de Tweede Kamer schaart zich achter de motie om de zogeheten tanteagaathregeling weer nieuw leven in te blazen. Deze regeling biedt fiscale voordelen voor particuliere beleggers om te investeren in start-ups.

De motie, die werd ingediend door het Limburgse Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch (CDA), Thierry Aartsen (VVD), Kees Verhoeven (D66) en Eppo Bruins (ChristenUnie), vraagt het kabinet om werk te maken van het herintroduceren van de tanteagaathregeling. Deze in 2011 afgeschafte regeling is ooit zo genoemd, omdat het figuurlijke suikerooms en tantes moest stimuleren om te investeren in jonge ondernemers. Bij de aanvankelijke regeling was het de bedoeling dat die investeerden onder het tanteagaathregime geen belasting hoefden te betalen over rente-inkomsten tot 5000 euro.

Volgens Amhaouch moet het vooral een extra steun in de rug zijn voor startende ondernemers die zo ook in hun eigen kennissenkring makkelijker investeringsgeld kunnen ophalen. Amhaouch: „Ik vind het belangrijk dat kleine mkb-bedrijven hun droom kunnen verwezenlijken om te starten of te groeien. De persoonlijke kring rondom zo’n ondernemer heeft vaak meer vertrouwen in hem/haar dan een bank.”

Meerderheid Tweede Kamer wil weer fiscale voordelen voor particuliere investeerders in start-ups
Het uit Panningen afkomstige Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch (CDA). Foto: ANP

Momenteel loopt er een onderzoek van het ministerie van Economische Zaken waarin onder meer wordt gekeken naar hoe het doel van de tanteagaathregeling ook op andere wijze kan worden gebruikt dan het herintroduceren van de fiscale voordelen voor particuliere investeerders.

Aanstaande dinsdag wordt over de motie in de Tweede Kamer gestemd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen