Dier van de Week: Droopy

Print
Dier van de Week: Droopy

Droopy. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Brunssum / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week: Droopy. Een konijn met grote oren en een superleuk karakter!

Wat is Droopy voor een konijn?

Droopy is een Engelse hangoor van drie jaar. Het is een geweldig konijn met een leuk karakter. Hij is enorm ondernemend, nergens bang voor, springt uit zichzelf bij je op schoot om een knuffel en een aai te halen en is altijd vrolijk. Met Droopy haal je de gezelligheid in huis!

Die grote oren, kan hij daardoor extra goed horen?

Droopy had nóg grotere oren toen hij bij ons binnenkwam. Ze waren zo groot dat hij er last van kreeg. Tijdens het rondhuppelen bleef hij er steeds op staan waardoor hij verwondingen aan zijn oren kreeg. Onze dierenarts heeft zijn oren toen ingekort waardoor ze hem niet meer beperken. Hij hoort er nog steeds goed mee.

Wat voor thuis zoeken jullie?

Droopy is een flinke jongen en heeft daardoor een groot verblijf nodig. Momenteel heeft hij geen wintervacht waardoor hij niet geplaatst kan worden als buitenkonijn. Wat een must is, is een maatje voor Droopy. We plaatsen konijnen enkel bij mensen die al een konijn hebben of bij mensen die bereid zijn om twee konijnen bij ons te adopteren.

Zoek jij een lief en sociaal konijn? Dan is Droopy het perfecte konijn voor jou! Neem voor een kennismaking met hem contact op via limburg@dierenbescherming.nl.