Schip vaart tegen spoorbrug over de Maas: treinverkeer tijdelijk stilgelegd

Print
Schip vaart tegen spoorbrug over de Maas: treinverkeer tijdelijk stilgelegd

Afbeelding: David Dunnaway

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Buggenum -

Een binnenvaartschip is donderdagochtend tegen de spoorbrug over de Maas bij Roermond gevaren. Hierdoor reden er een paar uur geen treinen tussen Weert en Roermond.

Een duwboot was met duwbak onderweg over de Maas toen door nog onbekende oorzaak de bak loskwam van de boot. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat schampte de bak vervolgens een pilaar van de brug. De boot meerde aan, maar er moest een andere duwboot aan te pas komen om de bak op te halen.

Na een inspectie werd geconstateerd dat er geen schade was ontstaan aan de brug en kon het treinverkeer weer op gang komen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen