Flinke schade aan kantine MVC’19: inbrekers verdwijnen zonder buit

Print
Flinke schade aan kantine MVC’19: inbrekers verdwijnen zonder buit

De schade aangericht bij de kantine van MVC ‘19 Afbeelding: MVC’19

Maasbree -

Inbrekers hebben een ravage aangericht aan de kantine van voetbalclub MVC’19 uit Maasbree. Bij de inbraakpoging is niks gestolen. De schade vindt voorzitter Wim Timmermans het ergst.

In de nacht van dinsdag op woensdag probeerden inbrekers binnen te komen bij de kantine van MVC. Volgens Timmermans is daarbij gebruikgemaakt van grof geweld. „Ze hebben een muur opengebroken en vervolgens een radiator afgebroken”, legt Timmermans uit. „Daardoor is veel waterschade ontstaan.”

Dupe

Over hoe groot de schade in financieel opzicht is, kan Timmermans nog niets concreet zeggen. Dat vindt hij persoonlijk nog het minste probleem. „Daarvoor ben je verzekerd. Waar ik het meest mee zit, is dat onze vrijwilligers opgezadeld worden met herstelwerkzaamheden terwijl ze daar helemaal niet om gevraagd hebben. Het zijn altijd de vrijwilligers die de dupe zijn van dit soort acties.”

De binnenkant van de kantine had net een verbouwing achter de rug. Volgens Timmermans heeft de inbraak daar geen gevolgen voor en ondervinden activiteiten op de club geen hinder van de schade. „Het is aan de rand van de kantine gebeurd, daar heeft niemand direct last van behalve een kleedlokaal dat direct onder die plek ligt.”

Onbewaakt

Timmermans erkent dat een voetbalclub als MVC altijd kwetsbaar is voor inbrekers. „Ons terrein ligt ’s nachts net als bijna alle andere amateurvoetbalclubs onbewaakt open. Misschien dat we camera’s gaan plaatsen, daar moeten we het eens goed over hebben als bestuur.”

De club heeft getuigen opgeroepen zich te melden bij de politie Peel en Maas. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er nog geen tips zijn binnengekomen over de inbraakpoging.