Kletsnatte inbreker ingerekend na hachelijke achtervolging

Print
Kletsnatte inbreker ingerekend na hachelijke achtervolging

Ter illustratie Afbeelding: Getty Images

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een man opgepakt na een achtervolging door Venray. De vermoedelijke inbreker probeerde tijdens zijn vlucht onder meer aan de politie te ontkomen door een sloot over te zwemmen.

Agenten kregen de man rond 03.15 uur in de nacht in het vizier toen die op een verdachte manier door Ysselstein reed. Toen ze hun politieauto keerden om de man te kunnen controleren, ging die er echter met een noodgang vandoor. De agenten zetten daarop de achtervolging in, meldt de politie op Facebook.

De jacht op de roekeloze automobilist, waarbij meerdere patrouilles werden ingeschakeld, eindigde uiteindelijk toen de man in Venray een doodlopende straat inreed. Dat was blijkbaar geen reden om op te geven, want de man ging er vervolgens te voet vandoor.

De man probeerde op alle mogelijke manieren aan zijn achtervolgers te ontkomen en dook onder meer een sloot in en rende een talud omhoog richting de Deurneseweg. Daar kwamen inmiddels ook agenten aan die zagen hoe de man de berm indook om zich te verschuilen. Het was voor hen dan ook een koud kunstje om de kletsnatte man in te rekenen.

In de auto van de man vond de politie verschillende gereedschapskoffers die bleken te zijn gestolen uit een voertuig in Deurne. De eigenaar heeft meteen aangifte gedaan.

De verdachte zit in afwachting van verder onderzoek vast. Zijn auto is in beslag genomen.

Kletsnatte inbreker ingerekend na hachelijke achtervolging
In de auto vond de politie gestolen gereedschap Foto: Facebook politie Venray-Gennep

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen