Nederlandse copiloot gewond bij vliegtuigcrash Istanboel

Print
Nederlandse copiloot gewond bij vliegtuigcrash Istanboel

Afbeelding: AFP

Bij het ongeluk met een passagiersvliegtuig van Pegasus Airlines in Istanboel is ook een Nederlander gewond geraakt. Het gaat om de copiloot, bevestigt een woordvoerster van Buitenlandse Zaken na berichtgeving in verschillende media.

De man ligt in een ziekenhuis. Over de aard van zijn verwondingen kan de woordvoerster om privacyredenen niets zeggen. Hij krijgt consulaire bijstand. Voor zover bekend was deze gewonde de enige Nederlander aan boord.

Lees ook: Dodental vliegtuigcrash Istanboel loopt op

De Boeing 737 schoot woensdag na de landing op de luchthaven Sabiha Gökçen van de Turkse stad van de baan en brak in drie stukken. Drie van de 183 inzittenden kwamen om het leven, de overigen raakten gewond.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen