Prinses Beatrix niet op nieuwe foto’s koningshuis: ‘Ze wilde niet’

Print
Prinses Beatrix niet op nieuwe foto’s koningshuis: ‘Ze wilde niet’

Prinses Beatrix Afbeelding: ANP

Prinses Beatrix had geen zin om op de foto te gaan voor de nieuwe serie die donderdag is vrijgegeven door de Rijksvoorlichtingsdienst.

,,Ze wilde niet op de foto’’, zegt een betrokkene. De prinses zou tevreden zijn met de beelden die twee jaar geleden zijn gemaakt: die staan nog steeds op de website van het Koninklijk Huis.

Op social media leidde het tot vragen naar het waarom van de absentie van ‘een nieuwe’ Beatrix. De Rijksvoorlichtingsdienst legt zich neer bij de stellige wens van de eigenzinnige prinses maar formuleert het diplomatieker: ,,De foto’s van 2017 volstaan.’’

Aanbod afgeslagen

De serie die donderdag werd gepubliceerd is gemaakt op het paleis op de Dam in de periferie van de Nieuwjaarsreceptie van koning Willem-Alexander. Die werd dinsdag 15 januari gehouden voor de politiek/bestuurlijke bovenlaag van Nederland. Prinses Beatrix was daar ook, maar sloeg het aanbod pertinent af.

Prinses Beatrix niet op nieuwe foto’s koningshuis: ‘Ze wilde niet’
De nieuwe foto van Koning Willem-Alexander. Foto: ANP Handouts

Vier zijn er wel gestrikt voor de camera: Willem-Alexander, koningin Máxima, Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet. Vooral de foto’s van Van Vollenhoven en prinses Margriet waren aan vervanging toe: de vorige waren vijf jaar gelden gemaakt. De drie kinderen van Willem-Alexander en Máxima staan wel op de site, maar er zijn geen nieuwe van het jonge trio gemaakt. De foto’s van vorig jaar, gemaakt door fotograaf Erwin Olaf, waren nog goed genoeg.

De andere volwassen leden van het Koninklijk Huis die niet in de serie zitten, zijn prins Constantijn en prinses Laurentien. Nieuwe foto’s van de twee volgen later, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.

Prinses Beatrix niet op nieuwe foto’s koningshuis: ‘Ze wilde niet’
Koningin Máxima. Foto: RVD

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen